Носителят на три титли от Големия шлем пристигна у нас за участие в турнира DIEMA XTRA Sofia Open

Голямата звезда на турнира DIEMA XTRA Sofia Open Стан Вавринка пристигна в София и минути след кацането си у нас даде пресконференция за българските медии. В изявлението си швейцарецът изрази радостта си от факта, че ще има възможност да играе в надпреварата и в същото време увери, че се чувства много по-добре, отколкото на Australian Open.

СНИМКИ ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА ВИЖТЕ ТУК

Много съм щастлив, че имам шанса да играя в София. Имах трудни шест месеца, не бях готов в Мелбърн, а сега съм много по-подготвен”, заяви Вавринка, цитиран от gong.bg.

Тенисистът обаче призна, че все още не се е възстановил напълно от травмата в коляното, заради която бе подложен на две операции миналата година.

Затова съм тук - трябва да играя мач, да свикна отново с мачовете”, призна швейцарецът.

Стан Вавринка с видеообръщение към българите (ВИДЕО)

Той каза още, че е разговарял с Григор Димитров след участието му на турнира в София през 2017 г.

Беше страхотно, атмосферата беше прекрасна, централният корт е голям, чух добри неща и нямам търпение да играя”, каза Вавринка.

Носителят на 3 титли от Големия шлем Стан Вавринка заменя Гришо на турнира DIEMA XTRA Sofia Open 2018

Относно предстоящия двубой с Мартин Клижан, тенисистът коментира: „Ще бъде труден мач. Играх срещу него на Australian Open миналата година. Той е много опасен играч. Ще е интересно да видя какво ще е моето ниво и как ще се справя с това предизвикателство”.

Направих повече от това, за което съм мечтал. Спечелих три титли от Големия шлем. Искам само да си дам шанс да печеля още големи турнири”, сподели още Вавринка.

Цялата пресконференция гледайте във видеото.