Не пропускайте старта на новият български комедиен сериал на 9 март, петък, от 21.00 ч. по NOVA

Герасим Георгиев-Геро е роден в Русе, където завършва средното си образование, а след това кандидатства в НАТФИЗ, където е приет в класа на проф. Димитрина Гюрова. Артистичният му талант изпъква ярко още като студент и той получава първите си роли в Народния театър. Професионалният му старт е в трупата на Габровския театър, а след това се присъединява към актьорския състав в Сатиричния театър. Голяма популярност му носят тв изявите в "Господари на ефира" и "Пълна лудница", а преди това е водещ на "Горчиво" и "Монополи". Най-новата му роля на сцената е в спектакъла на Явор Гърдев "Пияните", който се радва на голям успех. Предстои зрителите да го видят в главната роля в българския комедиен сериал "Полицаите от края на града" по NOVA. Геро е женен за спортната журналистка Цвета Гагарова, с която имат дъщеричка - Йохана. В интервю със Светла Йорданова за вестник “Труд” актьорът разказва за последните си проекти.

Участваш в новият комедиен сериал "Полицаите от края на града”, който се очаква с интерес. Кога стартира той и какво харесваш най-много в твоя герой?
Стартира на 9 март по NOVA, а в моя герой харесвам това, че има голямо желание да се справя с проблемите. Като цяло не е много подходящ за полицай, но пък има желание.

Покрай комедията сериалът засяга ли сериозни теми?
Не искам да издавам предварително, но има и сериозни моменти вътре - като полицейски разследвания, въпреки че по-голямата част е комедия.

Имаш ли запомняща се среща с полицаи в живота?
Не, надявам се да не се сблъсквам с тези органи, но се е случвало да ми искат автографи и да ги запознавам с адреналинките. (Смее се.)

Геро, участваш в два от най-успешните български филма в последната година - "Възвишение" и "Посоки". Очакваше ли огромния интерес?
Това за мен наистина е жесток късмет - случайността или съдбата наредиха така нещата и имах шанса да участвам в тези два прекрасни филма. Бях 100 процента сигурен в успеха им, защото нямаше начин да не станат хубави - просто са направени от екипа с такова желание и любов към киното, че нямаше как да не се получат добре.

Какво ти споделят хора, които са те гледали в тези две роли?
Чувам само положителни неща за филмите, което разбира се ме радва. Радват ме и хората, които ходят в салона - това е най-хубавото за българското кино. За героя ми във "Възвишение" чух коментар, че това е най-героичната смърт на турчин в нашето кино, казвам го в кръга на шегата. За "Посоки" зрители са ми споделяли, че толкова документално реално сме предали родната действителност, че те направо са изтръпнали - няма напудрени сцени. Дори аз самият бях потресен от резултата -толкова директно е като излъчване и послание. Всъщност показахме София каквато е -София си е това!

Любима мисъл?
Когато видиш, че нещо става на живот и смърт и загубиш удоволствието да го вършиш - просто няма смисъл да го правиш вече.

Цялото интервю на Герасим Георгиев-Геро със Светла Йорданова четете във вестник “Труд”

Не пропускайте старта на новият български комедиен сериал “Полицаите от края на града” на 9 март, петък, от 21.00 ч. по NOVA

Актуални новини за сериала ще откриете на уебсайта на сериала на NOVA и на официалната страница на “Полицаите от края на града” във Facebook.