Той ще е в сила за две области

Прогнозираното от синоптиците влошаване на времето вече започна. В понеделник, на територията на цялата страна, ще бъде в сила вторият по значимост оранжев предупредителен код. За областите Смолян и Кърджали кодът е червен.

Заради преминаващ през следващите часове южно от нашата страна средиземноморски циклон през тази нощ и утре ще обстановката в страната ще се усложни. Ако можете отменете пътуванията си.

Ще бъде ветровито със студен североизточен вятър със скорост на места до 70 км/ч. В цялата страна ще има обилни валежи от сняг. Ще се образува нова снежна покривка – на север до 30-40см, в столицата около 30 см. 

Сняг и леден вятър връщат зимата у нас (ВИДЕО)

Най-тежко ще бъде положението в областите Кърджали и Смолян, където се очакват около 40-50 см. снежна покривка – там утре е в сила червен код за опасно време, в останалата част от страната предупреждението е от втора степен. Заради силния вятър ще има условия за виелици и навявания. А през следващите дни застудяването ще продължи, като в сряда нощните температури ще паднат до минус 15-16 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.