Новият геймърски "хит" е издание на отдела за електронни медии към групировката

Ливанската шиитска групировка „Хизбула“ пусна днес в обръщение военна видео игра, чието бойно поле е в Сирия. Главният герой е Ахмед, който обикаля по улиците с готов за стрелба автомат и безмилостно поваля враговете си, съобщава БГНЕС.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

„Хизбула“ организира по случая церемония и пресконференция в Бейрут, за да представи най-новото издание на отдела за електронни медии, наречено "Свещената отбрана - Защита на родината и светите места".

ООН предупреди за кошмарен сценарий при сблъсък между Израел и "Хизбулла"

"Това отразява опита на „Хизбула“ в Сирия", заяви за АФП Хасан Алам, един от разработчиците на играта.

С живот от 12 часа играта е евтин вариант на бестселъра "Call of Duty"(Зов на дълга), който прославя битките на групировката в продължаващия сирийски конфликт. В уводната част е включен Ахмед в цивилни дрехи, посещаващ храма "Сайеда Зейнаб", едно от светите места на шиитския ислям.

Коалицията елиминира германски рапър, присъединил се към ИДИЛ

Срещу мавзолеят започва нападение и Ахмед се появява, този път във военна униформа, в стая, чиито стени са украсени с портрети на лидера на „Хизбула“ Хасан Насрала. Играта дава възможност да се водят различни битки, включително срещу джихадисти от ИДИЛ, на различни места, включително по границата между Сирия и Ливан.

Израелският премиер: Международната общност глези палестинците

Смята се, че подкрепяното от Иран движение „Хизбула“ разполага с повече оръжие от редовната ливанска армия. „Хизбула“ разположи свои бойци в Сирия през 2013 г. и се бие на страната на президента Башар Асад.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.