Според Нетаняху, Тръмп е първият, който е казал "истината" за палестинците

 Президентът на Палестинската автономия Махмуд Аббас е разкрил, чрез огнената и безкомпромисна реч, дадена в неделя, че истинската причина за това в Близкия Изток да няма мир е отказът на палестинците да признаят съществуването на Израел в каквито и да е граници, заяви премиерът на Израел Бенямин Нетаняху в понеделник, цитиран от израелското издание The Jerusalem Post, цитиран от Фокус.

САЩ замразяват 125 милиона помощ за палестинските бежанци

Ердоган обвинява САЩ и Израел за размириците в Иран

Нетаняху даде брифинг пред репортерите, след серия от срещи с индийския си колега Нарендра Моди в Делхи, където е на държавна визита. Той заяви, че думите на Аббас ще помогнат на Израел да „покаже истината“ на света. „Ако искаме някога стигнем до помирение и мир, трябва да признаем, че конфликтът продължава от толкова много години“, посочи Нетаняху.

САЩ ще разследват наркотероризма на "Хизбулла"

Германия ще депортира мигрантите с антисемитски възгледи

„Винаги се правят опити това да се прикрие и аз работя от толкова много години да информирам световната общественост, че коренът на конфликта е продължаващата и, за съжаление, непроменящата се позиция на палестинците, отказващи да признаят еврейската държава в каквито и да е граници“.

Дамаск: Израел удари от въздуха цели в Сирия

Израел ще разполага инфраструктура на изкуствени острови

Израелският премиер подчерта, че ако позицията на Аббас и палестинците не се промени, „няма да има мир“. Освен това, израелският лидер подчерта, че избухването на Абу Мазен се е случило, защото е притеснен от дипломатическия план, над който работи американската администрация и желанието му да отстрани Вашингтон от участие в мирния процес. „Светът глези палестинците и не им казва истината. Мисля, че Аббас реагира на това, че за първи път някой (Тръмп) им казва истината“. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.