Според него в някои страни се играе "игра"

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини САЩ и Израел в намеса в Иран, след като съседната на Турция страна бе обхваната от тежки размирици.

Ердоган и Макрон се срещат, за да изгладят отношенията между ЕС и Турция

Общо 21 души загинаха и стотици бяха арестувани по време на продължилите седмица протести. Те бяха най-голямото предизвикателство пред иранския режим след масовите демонстрации от 2009 г.

Турция: САЩ се месят във вътрешните ни работи

"Не можем да приемем, че някои страни - най-вече САЩ и Израел - се намесват във вътрешните работи на Иран и Пакистан", каза Ердоган пред журналисти, преди да се отправи към Франция.

Турският външен министър ще се срещне с германския си колега

"Това е обръщане на хората един срещу друг в тези страни. Срамота е, че видяхме това да се прави по отношение на много народи... Видяхме това в Ирак".

САЩ въведоха санкции срещу Иран

Ердоган не влезе в детайли за предполагаемата намеса в Пакистан, но в четвъртък САЩ обявиха замразяване на доставките на военно оборудване и финансиране на сигурността, докато Пакистан не се справи с войнстващите елементи, предава БГНЕС.

Макрон: САЩ, Израел и Саудитска Арабия "ще ни вкарат във война с Иран"

Турският президент спомена проблемите в "Сирия, Палестина, Египет, Либия и Тунис", както и африканските страни, включително Судан и Чад.

Десетки хиляди излязоха по улиците в защита на режима в Иран

Той каза, че в някои страни се играе "игра", като изрично отбеляза, че става въпрос за преимуществено мюсюлмански държави.

ГОРЕЩА ТОЧКА: Какво стои зад безредиците в Иран?

"Те предприемат стъпки за превръщането на изобилните подземни богатства във всички тези страни в свои собствени ресурси", каза Ердоган. "Съжаляваме, тези реалности трябва да бъдат известни на нашия народ и на всички хора", каза той.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.