Те засягат пет ирански организации и три физически лица

САЩ задействаха санкции срещу няколко ирански организации и физически лица. Санкциите засягат пет ирански организации и три физически лица, които имат отношение към терористична дейност. Информацията е разпространена в четвъртък от Управлението по контрол над чуждестранните активи на Министерството на финансите на САЩ.

Всичките пет организации - Shahid Kharrazi Industries, Shahid Sanikhani Industries, Shahid Moghaddam Industries, Shahid Eslami Research Center и Shahid Shustari Industries – имат отношение към реализирането на програмата на Иран за развитие на балистичните ракети.

САЩ разширяват санкциите срещу Северна Корея

„Санкциите са насочени срещу ключови организации, въвлечени в иранската ракетна прогрома която иранският режим поставя над икономическото благосъстояние на иранския народ. Докато народът на Иран страда, правителството му и Корпуса на „стражите на ислямската революция“ (елитна част на иранската армия) спонсорира чуждестранни терористични групи и нарушават правата на човека“, се цитира в публикуваното съобщение министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин.

Както се отбелязва в разяснението на Държавния департамент добавените три физически лица са „свързани с терористичната групировка „Ал Кайда на Арабския полуостров (АКАП), „Аш Шабаб“ и „Ал Кайда в страните от ислямския Магреб“, който са признати от САЩ за терористични групировки.

Това са Мухамад ал Газали, който е високопоставен член на АКАП, Абукар Али Адан, който е заместник на лидера на „Аш Шабаб“, а Ванас ал Фатих като член на Ал Кайда в страните от ислямския Магреб“ е отговарял за планирането на атаките срещи националния музей Бардо в столицата на Тунис през март 2015 година. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.