НАП е започнала данъчна проверка на народния представител

Националната агенция за приходите (НАП) е започнала данъчна проверка на народния представител от ГЕРБ Димитър Гамишев. Тази сутрин в офиса на ГЕРБ беше депозирана оставката му.

„Това е с единствена цел да не пречи на проверката и да не се спекулира с името на ГЕРБ, както това непрекъснато се прави от опозицията“, заяви в парламента депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

Главният прокурор поиска имунитета на двама депутати

От НАП обясниха, че в средата на миналата година са поискали съдът да развали сделка за около 200 000 лева за прехвърляне на имот заради данъчни задължения на фирмата на депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев.

Делото още не е приключило. Ако съдът развали сделката, държавата може да продаде имота, за да си събере задълженията.

Данъчните и в момента правят ревизия на Димитър Гамишев като физическо лице и ако се установи, че доходите му не отговарят на имуществото му, то може да бъде иззето, за да покрие дългове към хазната.

"Фирмата ми е имала нула лева задължения, когато са ми я купили. А купувачът е нормален, не е малоимотен" Това обясни в кулоарите на парламента Димитър Гамишев. Според него е правилно да си подаде оставката, за да се изяснят законово фактите.

Гамишев уточни, че не иска никой да злоупотребява с името на партията му и че остава начело на общинската организация на ГЕРБ в Гоце Делчев. Сам е взел решението за подаването на оставката.

Цветан Цветанов обаче каза, че оставането на Гамишев като шеф на общинския ГЕРБ в Гоце Делчев е решение на Изпълнителната комисия на партията. А тя е преценила, че той повече няма да заема поста.

Според регистрите, на името на купувача Георги Георгиев са регистрирани десетки фирми. На един от адресите, където официално би трябвало да се помещават десетина дружества, има жилищна кооперация. Междувременно се разбра, че Георги Георгиев е пастор в Евангелската църква "Шалом" в Ловеч. Заради поредицата съмнения, депутатът Гамишев сам решил - ще напусне.

 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.