Има дисциплинарно производство, от което се чакат резултатите

Отговорността за това, което се случи на летището е изцяло на МВР, на „Гранична полиция”, каза вътрешният министър Валентин Радев във връзка със случая на Летище София, при който пътници не бяха преминали граничен контрол.

Граничните полицаи с камери на ревера

Проверката по случая продължава. Има дисциплинарно производство, от което се чакат резултатите.

Гранични полицаи от Варна и Бургас ще проверяват пътниците в София

“Служителите, които са виновни или които имат отношение към конкретния случай, са отстранени. Проведени са беседи с всички останали служители”, каза главен комисар Светлан Кичиков, директор на Главна дирекция "Гранична полиция".

ОБНОВЕНА: Отстраняват 13 граничари заради непроверения полет от Франция

Той беше категоричен, че няма други такива констатирани случаи.

За мен това е едно грубо нарушаване на служебната дисциплина и на инструкцията, която регламентира действията на граничните полицаи, за което естествено ще бъдат взети най-строги мерки. На тези хора им е гласувано доверие и те трябва да го оправдават”, заяви Кичиков.

Пътниците от цял самолет влязоха в България без проверка

Преди дни стана ясно, че във връзка със случая от 20 март, когато 42-ма пътници от полет от Франция са били пропуснати да влязат в страната през ГКПП „Аерогара София”, без да бъдат проверени, по нареждане на премиера са предприети комплекс от мерки.

Борисов иска тежки наказания заради непроверените пътници от самолета

Разпоредена е вътрешна проверка, започнато е дисциплинарно производство спрямо 13 служители, включително и ръководителите на смяна. Те ще бъдат отстранени от работа и на тяхно място ще работят подготвени екипи от Бургас и Варна.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.