Повечето извършители в британската столица не са свързани с организираната престъпност

За пръв път Лондон изпревари Ню Йорк по убийства Броят на извършените в Лондон убийства през февруари и март за пръв път е по-голям от този в Ню Йорк, заради увеличението на нападенията с нож, съобщава „Сънди таймс“, цитиран от БГНЕС. През февруари в британската столица са убити 15 души, а в Ню Йорк – 14, сочат данни на полицията за двата града, които са със сходни размери и брой население.

Британският посланик у нас: Нямаме колебания, че Русия стои зад отравянето на Скрипал

Карлос Чакала получи още една доживотна присъда

През март Лондон изпреварва Ню Йорк с 23 срещу 22 убийства. Все пак ако се сравняват тези мрачни данни от началото на годината „Голямата ябълка“ идва на първо място. Лондонската полиция уточнява, че от 46 убийства, които са извършени от началото на годината, в 31 от случаите оръжието е било нож.

30 000 са потенциалните терористи в Европа

"Големите убийства на прехода”: Историите на Иво Карамански, Васил Илиев и Поли Пантев

През 2017 г. в британската столица са убити общо 134 души /включително и при атентати/, 80 от които – с нож. През последните три години в Лондон броят на убийствата се е увеличил с 40%, докато в Ню Йорк той е намалял от 1990 г. с 87%. Повечето от британските убийства не са свързани с организираната престъпност, а са дело на отделни извършители, които се въоръжават с хладно оръжие за престиж и защита. Повечето тях са непълнолетни, сочат данните на полицията.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.