Драмата се разигра снощи в двора на 96 СУ

Нападение срещу линейка. Близките на 17-годишно момиче, което снощи почина в училищен двор в София, нападнаха екип на Спешна помощ с обвинението, че е закъснял. Драмата се е разиграла в двора на 96 СУ.

Сигналът към Бърза помощ е подаден в 20:09 часа, а на мястото са в 20:20, тоест за 11 минути. Пристигналият екип само е констатирал смъртта. Малко след 21:00 часа е извикан втори екип на Спешна помощ заради майката на починалото момиче, а пристигналата линейка е била нападната и ритана от близки  на детето. Полицията се е намесила и е предотвратила саморазправа.

След като 17-годишното момиче припада, близките й викнат линейка. Когато тя пристига обаче, момичето вече е починало. Лекарите само констатират смъртта му и си тръгват.

СЛЕД СМЪРТТА НА МОМИЧЕ: Линейката не е закъсняла (ВИДЕО)

„Едно момченце я държеше и с водичка се опитваха да я свестят, но детето не се свести”, разказа охранителят Димитър Василев.

Малко по-късно майката на починалото дете получава тежка нервна криза. Викат отново линейка. И този път екипът на Бърза помощ е посрещнат с агресия. А кадрите от камерата на линейката запечатват нападателя.

„Линейката не е допусната до майката. Защо? Нямаме отговор! И ние се питаме. Ние сме отишли да чукаме на нечия врата, извикали са ни за помощ. Блъскали са, удряли са, били са много агресивни и вербално - псувни и обиди. Лекарите не са слезли дори от линейката, защото са преценили, че ако слязат, ще стане по-тежък инцидент”, разказа Катя Сунгарска, говорител на Спешна помощ. „Вие преценете дали 11 и 12 минути след подаден сигнал е закъсняване на линейката”.

НАПРЕЖЕНИЕ: 17-годишно момиче почина в училище

Починалото момиче учело в гимназията по туризъм в Банкя.

„Не само, че ни изненада, бяхме шокирани от случилото се, разбрахме от медиите. В петък беше на училище в страхотно здравословно състояние с емоции за предстоящите матури”, разказа Димитрийка Герасимова, зам.-директор на ПГТ „Алеко Константинов”, гр. Банкя.

„Все още не е ясно защо припадъкът на момичето завършил фатално. Според полицията няма  данни за криминално престъпление”, коментира министърът на образованието Красимир Вълчев.

„Не е имало следи от насилие, по ръцете и по краката не е имало следи от убождания, само патоанатом може да каже”, заяви говорителят на Спешна помощ.

Майката и братът на детето отказаха да коментират случая. Казаха само, че детето е било уплашено и след това е започнало да припада.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.