Група млади хора са приели за своя мисия да помагат на изоставени деца

Група млади хора са приели за своя мисия да помагат на изоставени деца. Те използват за свое мото старата мъдрост – ние не даваме на готово в ръцете им щастие, а ги учим как да стигнат до него. С ателие „Прегърни ме” и деца, които вече са се реализирали в обществото, се срещна екип на „Събуди се”.

Все по-малко български семейства осиновяват деца у нас

Здравка Сребрева е вече на 21 години. Учи актьорско майсторство в Благоевград. Преди осем години попада в ателие „Прегърни ме”. Николай Борисов е на 19 години. Учи в Националното училище за изящни изкуства. Приет е с конкурс и е сред 50-те най-добри бъдещи художници.

21 деца без родители получават приемно семейство за Коледа (ВИДЕО)

Общото между двамата е, че са изоставени деца. Не и обаче от ателие „Прегърни ме” - уютно и красиво място, където рисуват, срещат се с успели хора, но най-вече се учат на едно - да вярват.

"Осъдено детство": Как системата може да вкара дете в модела "престъпник"

Здравка и Николай все още идват в ателието, въпреки че вече са намерили своя житейски път. Загърбили са миналото и спомена за дома преди срещата им с ателие „Прегърни ме”.

Днес, макар и намерили своя житейски път, двамата намират време да се върнат в любимото си ателие - този път, за да помагат на следващите, които имат нужда да намерят своя път.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.