"Ако трябва да съм православен, сигурно ще съм някакъв богомил", казва актьорът

През по-голямата част от годината той е зает, но по негови думи има пет-шест дни, в които няма представления. Днес е именно такъв ден за актьора Асен Блатечки.

„Не си падам по масови мероприятия, като малък ходех да обикалям църквата”, казва Блатечки на въпрос дали ходи на църква.

Асен Блатечки: NOVA направи нещо изключително за българския филм “Бензин”

„Ако трябва да съм православен, сигурно ще съм някакъв богомил. Според мен църквата е вътре в човека, няма нужда от сграда”, казва Блатечки и добавя, че не е много вярващ.

„Ако всички хора на Земята имаха една религия, може би щях да съм вярващ, но не мога да се съглася, че нещо, което разделя по някакъв начин хората, е окей”, разказва за вижданията си Асен Блатечки.

Актьорът беше избран от българските зрители за “Любим актьор” в категория “Кино” на първото издание на  наградите “NOVA подкрепя българските филми" 2018. На 15 март приключи онлайн гласуването за призовете. За пръв път зрителите на NOVA имаха възможност да изберат своите любими български актьори, актриси и продукции за в следните 5 категории: Кино, ТВ Сериали, УЕБ Сериали, Риалити сериали и Изгряваща звезда. Близо 120 000 гласа и 53 000 гласували определиха победителите. Тези награди са поредната стъпка, с която Нова Броудкастинг Груп затвърждава продкрепата си за родните продукции на всички платформи.

"Усещам любовта на зрителите всяка вечер, ако я нямаше, не бих играл", сподели Асен Блатечки.

Вижте цялото интервю с Асен Блатечки във видеото.

Българският филм "Посоки" тръгва по кината у нас (ВИДЕО)

Асен Блатечки: За да поднесеш драма, трябва да има и комедийни моменти (ВИДЕО)

Асен Блатечки – лъже ли на сцената и в живота?

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.