Лентата вече спечели международната критика и събра десетки награди

След бляскавата си премиера на фестивала в Кан българският филм "Посоки" тръгва по кината и у нас. Лентата вече спечели международната критика и събра десетки награди.

Луиза Григорова и Мартин Макариев: Новият български филм “Привличане” е свежа тийнейджърска комедия

От цели 30 години страната ни не е имала филм, който да намери място в официалната селекция на престижния филмов форум в Кан. Там лентата беше видяна от редица холивудски величия, като например актрисата Ума Търман, а след финалните надписи публиката стана на крака и ръкопляска в продължение на минути.

Каква беше 2017-а година за българското кино?

10 държави вече са закупили филма и го разпространяват - сред тях са Испания, Португалия, Франция и дори Китай. В "Посоки" ще видим цяло съзвездие от обичани български актьори - Асен Блатечки, Юлиан Вергов, Зуека и Геро.

Как се прави вечно кино: Разговор с Николай Волев (ВИДЕО)

Сюжетът - шест таксита и шест истории, случващи се паралелно в рамките само на 24 часа. В една от жълтите коли господар е героят на актьора Герасим Георгиев-Геро. Сюжетът е вдъхновен от реални ситуации, разказани от столични таксиметрови шофьори. Именно те са и първите, прочели и дали мнение за сценария.

Теодора Духовникова: Ролята ми в “Дяволското гърло” е трудно предизвикателство

Всяка от историите в лентата е заснета в един единствен кадър, а актьорите трябвало едновременно да играят и да шофират в софийския трафик.

Отбелязваме Деня на българското кино (ВИДЕО)

Патрулките и полицаите ще са на фокус във втората част от трилогията на "Посоки", а в третата ще станем свидетели на дежурството на екипи от Спешна помощ. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.