"Днес ние гласуваме за нашето бъдеще", коментира той

Унгарският министър-председател Виктор Орбан заедно със своята съпруга Анико Леваи гласуваха на парламентарните избори в Будапеща, информира БГНЕС. 

„Днес ние не просто избираме партия, правителство и министър-председател, ние гласуваме за нашето бъдеще. Тази страна винаги сама отговаря за своите действия, затова ние можем да се доверим на своя народ, и аз ще приема всяко негово решение“, каза Виктор Орбан. 

Премиерът заяви, че е гласувал за „своята“ партия, защото смята този избор за единствения правилен. Освен това, Орбан добави, че в течение на деня възнамерява да се срещне с избирателите си и да ги агитира да гласуват. Той подчерта, че бъдещото унгарско правителство ще представлява интересите на унгарския народ, а не на ЕС. 

Започна гласуването за парламент в Унгария

„Европейският съюз не е Брюксел, ЕС – това е Берлин, Будапеща, Прага и Букурещ“, обобщи премиерът. 

Унгарският парламент се избира за четири години и се състои от 199 депутата. Той приема Конституцията, бюджета, законите, избира президента и утвърждава премиера по предложение на държавния глава. Право на глас имат 8,2 милиона души от 9,8-милионното население на страната. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.