Досега той е направил 20 подобни произведения на изкуството

Уникално копие на известните в цял свят златни великденски яйца на бижутера Карл Фаберже изработва пловдивски майстор. Досега е направил 20 подобни произведения на изкуството.

Макети на пловдивската „Хисар капия” и софийската църква „Свети Георги” в яйца на Фаберже, изработени от майстора, красят дори бижутерийна витрина в американския мегаполис Сан Франциско.

ПОГЛЕД КЪМ ИЗКУСТВОТО С ДРУГИ ОЧИ: Незрящи разглеждат шедьоври

Майсторът Гаро Марукян работи в малко ателие в сърцето на Пловдив. Той изработва копията на известните бижута повече от 10 години.

Изработката на яйцата му отнема 2-3 месеца, в зависимост от сложността. Последното творение на майстора е яйце с Античния театър в Пловдив.

Изложба с непознати произведения на Фаберже в САЩ

Бижутерът признава, че тай-трудната част от изработката на златните яйца е дизайнът. Той отнема около един месец. Синът на майстора се занимава с инкрустирането на бижутата. Бижутерите признават, че получават заявки за изработка на златни великденски яйца дори от хора зад Океана.

Гаро Марукян признава, че е виждал на живо оригинално яйце на бижутера Карл Фаберже. В момента в света са останали едва 30-ина, всяко от които струва средно около 10 милиона евро.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.