Сирийският президент иска бързото навлизане в страната на руски компании

За възстановяването на сирийската икономика са необходими 400 млрд. долара, заявил сирийският президент Башар Асад на среща с руска делегация.

Щайнмайер: Отчуждаването между Русия и Запада е тревожно

Пред журналисти шефът на делегацията Дмитрий Саблин предаде думите на Асад, според които възстановяването на инфрасктруктурата е най-важният въпрос. Това ще струва около 400 млрд. долара и ще отнеме 10-15 г. Руската делегация пристигна в Дамаск в петък, а преди това посети Хомс и Палмира, съобщава БГНЕС.

ЕС и НАТО са готови за нови действия срещу Сирия

По време на срещата с пратениците на Москва сирийският президент казал, че не чака западни петролни и газови компании за работа в страната:

“Ние тук не чакаме западни компании, особено в областта на нефта и газа. Говорих за това с президента Путин в Сочи. Ние искаме тук да работят руски компании, надяваме се на тяхното бързо придвижване“.

Франция, САЩ и Великобритания със своя проекторезолюция за Сирия

Освен това Асад заявил, че би се радвал да може да използва руския опит при организиране на многопартийни избори в страната си.“Бихме се радвали да използваме опита в партийната и парламентарна работа на Руската федерация, особено при организацията на многопартийни избори.“

ВСИЧКО ЗА УДАРИТЕ В СИРИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.