Георги Харизанов припомни, че знаково дело за подкуп паднало в съда заради липса на описание на банкнотите

Не трябва да се смесва правното с естетическото, а в случая с ареста на кметицата на „Младост” някои хора направиха точно това”. Такова мнение изрази в ефира на „Събуди се” Георги Харизанов от Института за дясна политика.

Той допусна, че е имало прани основания Десислава Иванчева да бъде държана дълго време с белезници на централно кръстовище в София след залавянето й с рекорден подкуп.

Задържаха заподозрян за хвърлената бомбичка, ранила полицаи на вечното дерби

Преди години знаково дело за подкуп падна в съда, защото не бяха описани взетите пари банкнота по банкнота”, каза Харизанов.

Политологът Татяна Бурджиева призова всички да подкрепяме действията на властите, насочени срещу корупцията.

Буруджиева и Харизанов коментираха и мерките, които се планира да се вземат в борбата срещу хулиганството по стадионите след инцидента с ранени полицаи на мача ЦСК – „Левски”. На срещата за дискутиране на новия закон, който трябва да бъде внесен до два месеца, членовете на ръководството на МВР се появиха с черни превръзки на очите. Това бе в знак на съпричастност с ранената служителка на реда Гергана Зашева, на която се наложи тежка очна операция.

Ръководството на МВР сложиха черни превръзки на очите (СНИМКИ)

Съпричастност един министър трябва да показва като налага такива мерки, че това повече да не се повтаря. А акцията с черните превръзки беше маскарад”, коментира Буруджиева.

Според Харизанов пък, ако не бил необичайният външен вид на вътрешния министър и компания, това щяла да бъде „поредната протоколна среща”.

Коментарите на експертите по тези и други актуални теми от изминалата седмица гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.