Експерти ще огледат останките от сградите

Две семейства остават в безизходица, след като във вторник тир разруши къща и цех в село Златна Панега. Експерти ще огледат останките от сградите, за да вземат решение дали те да бъдат напълно разрушени.

А хората в селото искат спешни мерки за обезопасяване на пътя.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Вчера Радослав и 7-членното му семейството се приготвяли да обядват, когато камион внезапно се врязал в къщата им. 

„Чу се огромен тътен като гръм. Жена ми започна да крещи, че майка ми е вътре, баба ми, леля ми, секунди преди това аз видях как горния етаж се срива върху долния. Покривът падна”, разказва Радослав Бенишев.

„Влизайки вътре в пепеляка, видях бавно, бавно баба ми и леля ми как излизат. Това беше гледка, която не я очаквах. Те бяха в последната стая, в която може да оцелее човек”, заявява Радослав.  

Цехът за матраци точно до къщата на Радослав също е пометен от камиона.  

„Почти изцяло е разрушен цехът. За втори или за трети път е това. И все го възстановяваме и продължаваме да работим. И се радвам, че хората ни бяха в почивка и няма жертви”, заяви Елена Райкова - собственик на цеха за матраци.

Тир разруши къща в Златна Панега, шофьорът загина (ВИДЕО+СНИМКИ)

Хората в Златна Панега се надяват да бъдат взети мерки за обезопасяване на пътния участък и ограничение на скоростта, защото дори къщите да бъдат възстановени, опасността ще остане.

„Дойдоха хора, мериха, гледаха и резултатът беше едно огледало, едно ненужно огледало”, заяви  Радослав Бенишев.

За момента единствено от общинските власти и местен завод ще помогнат на пострадалите да почистят разрушенията. Двете сгради имат и застраховка.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.