Освен това, Джеймс Матис заяви, че има основания за известен оптимизъм относно преговорите със Северна Корея

Американският министър на отбраната Джеймс Матис заяви, че САЩ ще продължат да работят със съюзниците си, за да гарантират, че Техеран няма да се сдобие с ядрено оръжие, ден след като президентът Доналд Тръмп обяви, че изтегля страната си от международното споразумение за Иран, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

САЩ със санкции срещу Русия, Китай, Иран, КНДР и организации от Турция и Саудитска Арабия

"Ще продължим да работим рамо до рамо със съюзниците и партньорите ни, за да гарантираме, че Иран никога няма да разполага с ядрено оръжие и ще работим и с други по спектъра на зловредното влияние на Иран", каза Матис преди слушане в сенатската бюджетна комисия.
"Сегашната администрация остава ангажирана да поставя на първо място сигурността, интересите и благосъстоянието на нашите граждани", заяви Матис.

Европа е разчарована от оттеглянето на САЩ от споразумението с Иран

Министърът каза още, че има основание за известен оптимизъм относно преговорите със Северна Корея след като Пхенян освободи трима американски затворници и те отпътуваха за родината си с държавния секретар на САЩ.

Меркел: Европа ще направи всичко, за да задържи Иран в ядреното споразумение

"Мисля, че има основание за известен оптимизъм, че тези преговори може да бъдат плодотворни", посочи Матис, визирайки планираната безпрецедентна среща на върха между президента на САЩ и лидера на КНДР Ким Чен-ун.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.