Сирийското правителство от своя страна обвини Вашингтон

Белият дом вмени в понеделник на "ХАМАС" "отговорността" за убитите от израелската армия 52-ма палестинци в Ивицата Газа по време на демонстрации, съобщава БГНЕС. Палестинците протестираха масово срещу преместването на американското посолство в Израел от Тел Авив в Йерусалим.

Израелските ВВС нанесоха удари по позиции на "Хамас"

"Отговорността за трагичните смъртни случаи лежи изцяло върху "ХАМАС", заяви Радж Шах - заместникът на говорителя на изпълнителната власт в САЩ.

Сирийското правителство от своя страна посочи, че вината за кръвопролитията в ивицата Газа в неделя е на администрацията на САЩ и нейните съюзници.

Турция обвини САЩ за кръвопролитието в Ивицата Газа

Заявлението на сирийското външнополитическо ведомство е цитирано от агенция САНА и ТАСС.В документа се подчертава, че Израел е устроил разправа над жителите на Газа благодарение на неограничената американска подкрепа.

По-рано турският вицепремиер Бекир боздаг заяви, че Съединените щати споделят отговорността с Израел за „клането” на границата в Ивицата Газа, където станаха сблъсъците.

НАПРЕЖЕНИЕ И ЖЕРТВИ: Убити са 41 палестинци при протести в Газа (ВИДЕО)

„Американската администрация е също толкова отговорна за това клане, колкото и израелското правителство”, написа в Туитър Бекир Боздак заявявайки, че насилието е предизвикано от „нечестни и незаконни решения” във връзка с решението на Вашингтон да премести посолството си от Тел Авив в Йерусалим. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.