Анализатори, политици и дипломати коментират ключовото събитие през целия ден в ефира на телевизията

С по-дълъг от обичайното сутрешен блок и специално студио NOVA ще направи съпричастни своите зрители със знаковата среща на върха Европейски съюз – Западни Балкани на 17 май.

Сутрешният блок “Здравей, България“ ще продължи до 10.00 ч., за да проследи откриването на историческия форум, който събира европейския елит и лидерите на Западните Балкани. В предаването очаквайте ексклузивно интервю минути преди събитието с министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, както и с вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и лидера на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев. В блока ще видите още дискусия между български евродепутати, както и анализ на историка и дипломат Ангел Димитров, който оглавява Комисията за преговори с Македония.

Проследяването на историческото събитие в ефира на NOVA ще продължи със специалното студио, посветено на срещата на върха ЕС – Западни Балкани, от 15.00 ч. с водещ Надежда Узунова. В него NOVA ще излъчи на живо пресконференциите на Бойко Борисов, Доналд Туск, Жан-Клод Юнкер, Еманюел Макрон и Ангела Меркел, а политологът проф. Антоний Гълъбов и историкът проф. Христо Матанов ще коментират бележи ли форумът ново начало за Балканите и ще има ли зелена светлина за страните от региона за присъединяване към Европейския съюз.

Репортерите на NOVA ще се включват през целия ден в емисиите на Новините с актуална информация от срещата.

Гледайте най-интересното от ключовия форум в сутрешния блок “Здравей, България“ и специалното студио от 15.00 ч. на 17 май по NOVA, на nova.bg и във Facebook страницата на Новините на NOVA.