Политиците ще оставят послания върху части от масата за хранене

Българският премиер Бойко Борисов и министърът за Българското председателство Лиляна Павлова посрещнаха държавните и правителствените ръководители от ЕС в "София тех парк" за неформална вечеря. Събитието е част от програмата на лидерите и календара на Българското председателство.

СНИМКИ ОТ ПОСРЕЩАНЕТО НА ВИСОКОПОСТАВЕНИТЕ ГОСТИ ВИЖТЕ ТУК

По време на вечерята, организирана по покана на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, те ще разговарят за възможностите пред иновациите и цифровизацията, сделката за ядрената програма на Иран и търговията със САЩ.

ИСТОРИЧЕСКА СРЕЩА: Лидерите от ЕС и Западните Балкани се събраха в София (ОБЗОР)

Масата, на която ще се състои вечерята, е специално създадена за случая от материал на основата на рециклиран картон. След края на вечерта, всеки от лидерите ще напише върху нея своето послание. Масата ще бъде нарязана, а посланията - рамкирани и поставени в постоянна експозиция, посветена на българското европредседателство.

В четвъртък срещата на върха ЕС – Западни Балкани навлиза в решаващия си ден и лидерите реално сядат на масата на преговорите. NOVA ще следи събитията в специално студио и ще информира зрителите си за случващото се през целия ден.

Nova.bg ще излъчи на живо пресконференцията на участниците в срещата, която ще започне в 15.00 ч.

ВСИЧКО ЗА СРЕЩАТА НА ВЪРХА ЕС-ЗАПАДНИ БАЛКАНИ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.