Хората от Западните Балкани са уморени от несигурност, животът им трябва да се промени, категоричен бе лидерът на ПЕС

Страните, които са се устремили към влизане в Европейския съюз, имат много да наваксват. Такова мнение изрази в ефира на „Здравей, България” лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев.

Според него Общността се „намира в процес на преход към нова структура, към преформулиране и трябва да бъде по-ефективен”.

Лидерът на ПЕС: Надявам се Албания и Македония скоро да бъдат приети в ЕС

Евродепутатът каза още, че соченият за скептик по отношение разширяването на ЕС – Еманюел Макрон, е на мнение, че Европа трябва „да си подреди къщата преди да дава окуражаващи сигнали на други държави”.

Brexit е най-добрата застраховка срещу евентуално излизане на друга страна от ЕС. Всички разбират, че Великобритания ще претърпи тежки икономически щети, но Европа, за съжаление – също”, каза още Станишев.

"Срещата на върха в София е историческо събитие и успех за България. Сега има префокусиране и това е наша заслуга. Двете звезди са премиерите на Гърция и Македония. Аз съм много горд от тези двама лидери - поемат политически рискове и са готови да водят към нов тип отношения", констатира Станишев.

ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЛИДЕРИ В СОФИЯ (ГАЛЕРИЯ)

Той изрази надежда, че съвсем скоро ще има ясни резултати от разговорите, които ще се проведат в София в четвъртък.

Хората от Западните Балкани са уморени от неопределеност и несигурност. Трябват да се предприемат стъпки, които да променят живота им”, категоричен бе лидерът на ПЕС.

Цялото интервю гледайте във видеото.

 

В четвъртък срещата на върха ЕС – Западни Балкани навлиза в решаващия си ден и лидерите реално сядат на масата на преговорите. NOVA ще следи събитията в специално студио и ще информира зрителите си за случващото се през целия ден.

Nova.bg ще излъчи на живо пресконференцията на участниците в срещата, която ще започне в 15.00 ч.

ВСИЧКО ЗА СРЕЩАТА НА ВЪРХА ЕС-ЗАПАДНИ БАЛКАНИ ЧЕТЕТЕ ТУК

 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес