В София имаше повече от 100 камиона и над 100 автобуса

С лозунги „Има ли място за нашия бизнес в ЕС”, „Европа на две скорости = на заден ход на България” и „Транспортен пакет 1 и 2=Exit” превозвачи от цялата страна излязоха на национален протест.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Те се обявиха против т. нар. "Закон Макрон”, който ги задължава на три седмици да почиват у дома 45 часа, както и задължителните почивки да стават в хотел, а не в кабината на камиона.

Джамбазки: Организираме протест на превозвачите и в Брюксел

Според тях тези рестриктивни мерки ще доведат до фалит както на международния транспорт, така и на автобусния. В София по дължината на бул. „Цариградско шосе” имаше повече от 100 камиона и над 100 автобуса

Защитило ли е правителството интересите на превозвачите ни?

„Макрон, не разделяй Европа” - това е едно от посланията на българските превозвачи до френския президент. Готвените промени щели да ощетят сериозно международните шофьори. Ако оставят камионите без надзор, те подозират, че кражбите на гориво и стока ще зачестят.

Според готвените промени международните шофьори трябва да се прибират в България на всеки три седмици, което също ще обърка сметките им.

Загуби ще има и ако въведат нови правила за плащането на командировъчните.

Сега превозвачите са в очакване европейските лидери да ги чуят и да намерят решение.

Блокада от страна на превозвачите имаше и на граничен пункт "Кулата". Повече от 20 фирми участваха в мирния протест. Нямаше блокада на пътя, а хората изразиха недоволството си с натискане на клаксоните. Ако не бъдат чути, превозвачите заплашиха с блокади по границите и протести в Брюксел.

Шествието в София тръгна от площад „Македония” към НДК, а целта бе европейските лидери да ги видят и чуят техните искания, за да не допускат транспортният бизнес в България да бъде унищожен.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.