Те излизат на протест заради спорни предложения за промени в бранша

В четвъртък превозвачите излизат на протест. Повече от 120 000 камиона ще се съберат в София, а в недоволството ще се включат над 10 града у нас.

ЗАРАДИ ПРОБЛЕМИТЕ С ПРЕВОЗВАЧИТЕ: БСП искат изслушване на премиера в НС

Причината - предложенията за промени в бранша. Евролидерите искат да въведат нови изисквания за почивките и плащането на шофьорите. Според превозвачите, ако те бъдат приети, те ще бъдат изправени на ръба и хиляди шофьори ще останат без работа. Протестът ще е не само в столицата, но и в други големи градове.

Няма да се стигне до блокади, обещават превозвачите. Ще има мирно шествие от площад „Македония” в столицата в посока НДК.

"ЗАКОНЪТ МАКРОН": Бизнесът се готви за протеста на 17-и

Предстоящият протест на превозвачите доведе и до поредна порция обвинения и размяна на реплики между БСП и ГЕРБ. От левицата показаха доклад от Съвета на Европейския съюз по транспорт, от който според тях става ясно, че правителството не е защитило интересите на превозвачите ни. От ГЕРБ пък отговориха, че БСП търсят скандали заради успеха на европредседателството.

Московски: Премиерът ще предаде лично на Макрон текстовете, приети от бранша

„Ако не се бяхме активирали по тази тема, никой нямаше да разбере за проблема. Твърдим, че на заседание на съвета по транспорт в ЕС, в присъствието на министър Московски, когато е разглеждан пакетът за мобилност, всички държави са си казали своите препоръки. Нашите мълчат и няма изказвания от българска страна. Стенограмата го доказва”, заяви в „Здравей, България” депутатът от БСП Георги Свиленски.

СРЕЩУ "ЗАКОНА МАКРОН": Частична европейска подкрепа за българските превозвачи

„На тази среща беше решено, че темата няма да се дискутира в естонското председателство, а ще остане за българското. Когато на този съвет се поставиха червените линии, до ден днешен не са преминати от българското правителство. Ние стоим на страната на превозвачите”, обясни от своя страна депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.

Още от спора по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.