Управляващите контрираха, че социалистите правят скандали, заради успеха на европредседателството

Премиерът да бъде изслушан в Народното събрание - за това настояват от БСП. Социалистите искат Бойко Борисов да докладва за всичко направено от кабинета по казуса с превозвачите. Те показаха и доклад от Съвета на ЕС по транспорт, от който според тях ставало ясно, че правителството не е защитило интересите на превозвачите ни.

"ЗАКОНЪТ МАКРОН": Бизнесът се готви за протеста на 17-ти

От ГЕРБ контрираха, че БСП продължават да правят скандали, заради успеха на европредседателството. Категорични са, че интересът на превозвачите е защитен.

„Както винаги за премиера трябва да има виновен, този път няма как да е БСП за това, че правителството проспа една година и повече, за да вземе отношение по пакета "мобилност" и по защита на правата на българските шофьори. Там, където се обсъждат тези неща, България мълчи, а казват, че ги защитават, трябва да е ясно, че са били предадени”, каза Георги Свиленски от БСП.

Московски: Премиерът ще предаде лично на Макрон текстовете, приети от бранша

„От една година премиерът Борисов поставя въпроса за мобилност на всяка своя среща с всеки европейски лидер. Колкото викане на премиера в парламента в деня, в който в София пристигат всички европейски лидери плюс лидерите на Западните Балкани, които се събират за пръв път в този формат. Не ги интересува какво ще каже премиера, интересува ги да събарят държавата”, каза Тома Биков от ГЕРБ.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.