Управляващите контрираха, че социалистите правят скандали, заради успеха на европредседателството

Премиерът да бъде изслушан в Народното събрание - за това настояват от БСП. Социалистите искат Бойко Борисов да докладва за всичко направено от кабинета по казуса с превозвачите. Те показаха и доклад от Съвета на ЕС по транспорт, от който според тях ставало ясно, че правителството не е защитило интересите на превозвачите ни.

"ЗАКОНЪТ МАКРОН": Бизнесът се готви за протеста на 17-ти

От ГЕРБ контрираха, че БСП продължават да правят скандали, заради успеха на европредседателството. Категорични са, че интересът на превозвачите е защитен.

„Както винаги за премиера трябва да има виновен, този път няма как да е БСП за това, че правителството проспа една година и повече, за да вземе отношение по пакета "мобилност" и по защита на правата на българските шофьори. Там, където се обсъждат тези неща, България мълчи, а казват, че ги защитават, трябва да е ясно, че са били предадени”, каза Георги Свиленски от БСП.

Московски: Премиерът ще предаде лично на Макрон текстовете, приети от бранша

„От една година премиерът Борисов поставя въпроса за мобилност на всяка своя среща с всеки европейски лидер. Колкото викане на премиера в парламента в деня, в който в София пристигат всички европейски лидери плюс лидерите на Западните Балкани, които се събират за пръв път в този формат. Не ги интересува какво ще каже премиера, интересува ги да събарят държавата”, каза Тома Биков от ГЕРБ.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.  

 
  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес