Оказа се, че 33-годишният нападател е криминално проявен

Мъж се опита да заключи две първокласнички в тоалетната на 17-о СОУ в столичния квартал "Западен парк".

Оказа се, че 33-годишният нападател е криминално проявен - има регистрация за кражба. Въпреки това има легален пропуск за влизане в училището.

ФБР ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО: Арестуваха сериен педофил (ВИДЕО)

Младият мъж влязъл през задния вход на училището законно, защото вероятно бил от доставчиците на храна за стола.

Според родителите и децата училището е добре охранявано.

„Надявам се децата бързо да успеят да преодолеят това, което се е случило. Нашите колеги вече разговаряха с тях. Педагогическият съветник, аз самият и целият педагогически екип ще се съберем, за да говорим с тях”, заяви директорът д-р Антон Тонев.

Нито децата, нито учителите, родителите или директорът си спомнят да са виждали преди точно този доставчик. Образователният инспекторат също следи инцидента.

„От днес в 17-о училище достъпът за външни хора се затяга още. Специални правила се мислят и за стола, лавката и канцеларския магазин”, заяви началникът на РУО София Ваня Кастрева.

Родителите на децата и двете момичета вече са дали показания. С първокласничките ще работи и училищният психолог

Арестуваният Валентин Асенов е доставчик към фирмата, която зарежда хляба в 17-то училище.  След като мъжът беше арестуван, родители се събраха на символичен протест пред Трето районно в София.

С присъствието си те искаха да призоват извършителят да бъде наказан, а не да бъде пуснат на свобода. Източници на NOVA разкриха, че след първия разпит мъжът е разказал точно какво се е случило.

Очаква се утре прокуратурата да удължи на 72 часа ареста на задържания. Тогава ще стане ясно дали и какви обвинения ще му бъдат повдигнати.

Репортери: Велина Сашева, Надя Ганчева

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.