Те смятат, че ако поетът беше жив, щеше да остане безмълвен и шокиран

Роднини на поета Никола Вапцаров са възмутени от клипа на поп-фолк певицата Антонина. В него, на фона на чалга ритми тя рецитира едно от най-личните стихотворения на Вапцаров – „Прощално”.

Вапцаров е обесен, а не разстрелян, според певицата Антонина

„Той е прекрасен! Това е култово негово стихотворение, защото го е написал точно преди да го обесят в ареста”, каза Антонина, твърдейки, че Вапцаров е обесен, а не разстрелян.

"Мисля, че всички, които са чели Вапцаров, дружно трябва да отидат и да се обесят в ареста, вчера някой беше писал четвъртият разстрел”, заяви поетесата и журналист Маргарита Петкова.

"Независимо дали знае дали е обесен или разстрелян, тези елементи, които ги има… Еротично-перверзна композиция, влажни погледи - лош вкус”, изрази мнение и племенникът на Вапцаров, Никола Вапцаров.

Чалгата посегна на Вапцаров (ВИДЕО)

Той е възмутен как попфолкът е посегнал към българската класика.

"Би останал безмълвен и шокиран от тази песен! Цялата композиция е меко казано абсурдна”, каза той.

"Освен, че в него има много любов има и много страст! Затова всички казват, че има порно, всъщност това е тънка еротика. Табу ли е да има еротика в стихотворение на Вапцаров и защо”, обясни от своя страна Антонина.

"Вапцаров го е написал това стихотворение не с цел да бъде публикувано! Написал го е часове преди да бъде разстрелян. Това е едно извинение към неговата съпруга, затова, че ще я остави вдовица до края на живота си", заяви племенникът на поета.

Чалга или театър - какво предпочитат младите хора в България?

"В него е заложено едно искрено чувство на любов, което няма нищо общо с еротиката, нито с тази пошлост! Тая госпожа слага едно име "Табу" на текста на Вапцаров, просто е срамно”, допълни той.

Министерството на културата все още не е намерило експерт, който да обясни как се бранят българските автори.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.