Състоянието му е стабилно, информираха от ВМА

Състоянието на офицерски кандидат Алексей Каменов, който беше ранен при инцидента в авиобаза „Крумово“, е стабилно. Това съобщи по време на брифинг пред медиите началникът на ВМА професор д-р Венцислав Мутафчийски.

Кои са загиналите военни от падналия хеликоптер?

Президентът Румен Радев, министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев разговаряха с пострадалия борден техник и лично се запознаха със състоянието му. Те изказаха искрени съболезнования на семействата, близките и колегите на загиналите летци.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Искам да изкажа благодарност към колегите в Пловдив, които са действали много адекватно, бързо и когато пристигна нашият екип, пострадалият вече беше оценен – каква е тежестта на травмите и възможността за транспортиране”, поясни професор Мутафчийски.

По думите му скенерът е потвърдил счупване на ребра в дясната гръдна половина и контузия на белия дроб.

Все още не е достатъчно изяснен глезенът, но там повредата не е съществена и не е животозастрашаваща. Няма увреди в главата и органите в корема.

Румяна Арнаудова: Хеликоптерът е паднал в рамките на около 3 секунди

„Каменов се намира в стабилно състояние, гръдната травма е средно тежка към тежка, кислородозависим е, но на този етап няма опасност за живота, напълно контактен и адекватен”, поясни още началникът на ВМА.

Преместването на пострадалия от пловдивската болница във ВМА се наложило заради гръдната травма, която по думите на професор Мутафчийски е изключително коварно медицинско явление.

Министър Кракачанов пожела бързо възстановяване на пострадалия.

„Важно е, че е в добро, стабилно състояние. Това е човек с дух, освен тук е при най-добрите специалисти от ВМА и се надявам, че скоро ще бъде в нормално, работоспособно състояние”, заяви от своя страна и президентът Румен Радев.

По-рано във Facebook държавният глава поднесе искрените си съболезнования на семействата, близките и колегите на загиналите при инцидента на авиобаза "Крумово".

"Кап. Неделчев и кап. Панталеев ще останат в паметта ни като достойни мъже и офицери, загинали при изпълнението на служебните си задължения", написа Радев.

ВСИЧКО ЗА ИНЦИДЕНТА С ПАДНАЛИЯ ХЕЛИКОПТЕР ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.