Двамата приятели дадоха общо интервю за NOVA

Да играеш за за България е гордост, чест и висша идея. Това мнение в един глас споделят Йордан Йовчев и Димитър Кузманов в общо интервю за NOVA. Двамата са приятели от около 15 години, въпреки разликата във възрастта.

Талантливият ни тенисист печели все повече титли и амбициозно се изкачва в ранглистата на ATP.

„Спечелих своята четвърта титла тази година и общо 16-а в кариерата си. Записах впечатляващите 10 поредни мача без загубен сет. В момента към актуалната ранглиста съм 296-и. Бавно се приближавам към целта си – да вляза в топ 250”, заяви Кузманов.

Феноменалният ни гимнастик, прославил България с уникалните си постижения, си припомни какво е чувството да си на върха в световният спорт.

Олимпийски мечти: Говори Йордан Йовчев

„Желанието и хъса за победа и това да покажеш на света, че ти можеш и че хората около теб можеш да ги нахраниш с надежда и усмивки – това е двигателят на спортиста. Винаги съм се гордеел с постиженията си и това, че са казвали, като ме видят – ето това е Йовчев от България. Самият въздух тук е друг, искам да покажа на всички този и хъс и тази сила, въпреки че сме малки”, каза Йовчев.

„На турнирите в Германия доста българи дойдоха от близките градове да ме подкрепят. Това нещо ми носи удовлетворение, наслада и осмисля целия процес. Когато видиш хората щастливи и българското знаме на върха, това осмисля целия този процес”, сподели Кузманов.

Кузманов се класира на втори пореден финал в Анталия

„Нашето приятелство с Данчо, той може би не си спомня точно откога датира. Наши общи добри приятели ме запознаха с Данчо. Пазя си един плакат, разписан от него. Познаваме се от 15 години. Какъв човек е той? Каквото и да кажа ще е малко. Всички знаят какво е направил той за българския спорт. Той е уникален пример за нас.”

„Приятели станахме по-късно, когато той порасна, защото разликата в годините ни е голяма. Той работи със Стефан Рангелов. Той видимо се справя изключително добре. Пътя, който си е избрал, е ясно, че не е лек. Колкото повече ни няма около него, той се справя по-добре”, добави Йовчев.

„Трябват ми силни спаринги и в Барселона тренирах през зимата заедно с Янко Типсаревич. За жалост тук нямаме толкова кадри и изявени състезатели в ранглистата.” „Възхищавам се най-много на Рафа Надал, но много ми харесва и Новак Джокович. Човек с огромно сърце. Моят стил се доближава до този на Джокович”, завърши Кузманов. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.  

 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес