Преди 4 месеца в рубриката "Дръжте крадеца" Александър ни помоли да намерим колелото, което сам сглобявал цели 6 месеца

Преди 4 месеца в рубриката на NOVA "Дръжте крадеца" ни писа седмокласникът Александър. Той ни помоли да намерим велосипеда, който сам сглобявал цели 6 месеца, но два дни след като вече бил готов, му го откраднали. Как продължава днес историята на Алексaндър?

Александър Буков имаше мечта – планинско колело, което семейството му нямаше как да си го позволи.

„ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА”: Ученик търси колело, което сам сглобил (ВИДЕО)

„Имах приятели които ходеха да карат по Витоша, ходеха по състезания и реших и аз да пробвам. Нямаше как да си купя ново колело, защото струваше много. 6 месеца се трудех и бях супер мотивиран и най-накрая успях да го направя. По едно време си мислех, че няма да стане това колело, и се зарадвах, че го сглобих”, разказва Александър Буков.

Радостта от постигнатото обаче се изпарила само за два дни. На втория ден, след като колелото било готово, Александър отишъл с него на училище. 15 минути след първия час двама мъже отрязали катинара на колелото и го откраднали. А полицията не намира крадците.

Изненадаха момчето, което само си сглоби колело, но му го откраднаха (ВИДЕО)

Цветелин, който е управител на фирма за висок клас планински колела, вижда в ефира на NOVA историята на Алекс и решава да го изненада.

„Колелото, което му даваме е висок клас, не е просто колело, което не ни трябва. Това е последен писък на модата, което е съобразено с височината на Александър. Той каза, че е работил 6 месеца за това колело, няма да го караме 6 месеца, но ако му е интересно може да дойде лятната ваканция да подава инструментите на момчетата”, покани го Цветелин Иванов - управител на фирма за висок клас планински колела.

„Дръжте крадеца”: Бандити задигнаха колела за хиляди левове (ВИДЕО)

Вече е лято. И както се зарече, от две седмици Алекс е в работилницата за колела на фирмата, за да помага.

„Тук научих много неща. Слагах кормилото, спирачките, обикновено идвам по 2-3 часа”, разказва Александър Буков.

Целия репортаж гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.