До какви инциденти може да се стигне след употребата му?

Лъжат ли ни с фалшив алкохол в заведенията? Предлагат ли ни търговци спиртни напитки в туби с неясен произход и кой контролира този пазар? Отговори на тези въпроси дава Георги Георгиев в рубриката "На твоя страна".

В лабораторията на Националния институт за изследване на виното и спиртните напитки се проверява дали алкохолът, който пием, е менте или оригинал. По данни от последния летен сезон в курортите по Черноморието от 34 проби с различен вид твърди напитки, 29 са в норма, но пет са с по-ниско от обявеното алкохолно съдържание и на практика са били разреждани с вода.

АЛКОХОЛЕН ТУРИЗЪМ: Идва ли краят на бар кроловете в "Слънчев бряг"?

В същото време за по-малко от три седмици - от началото на юли досега, са открити над 7 тона нелегален алкохол при проверките на Агенция „Митници”, който е трябвало да достигне до нощните заведения по морето. Колко опасно може да е това и до какви инциденти може да се стигне?

Кои са най-фалшифицираните стоки на пазара? (ВИДЕО)

За да проверим менте или оригинал е алкохолът, който ни сервират, поръчваме в няколко произволно избрани заведения в София и по морето. По следите на алкохола, който ни продават в заведенията, тръгваме с инспекторите от Комисията за защита на потребителите и с тяхна помощ проверяваме предлагат ли ни разреден или фалшив алкохол по баровете и дискотеките.

Какво показаха резултатите от пробите, взети от заведение в курорта „Слънчев бряг”, бар на крайморската алея на Варна и уиски, закупено от склад на едро в Свиленград - разберете във видеото.

Очакваме Вашите предложения за теми, както и сигнали, на e-mail: georgi.georgiev@ntv.bg и във facebook: Georgi Georgiev Nova TV.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.