Според унгарския премиер Европа трябва да се "въздържа от поведение, което в Африка и Близкият изток, може да се разтълкува като покана"

Унгарският премиер Виктор Орбан подари бодлива тел на Черна гора за да защити държавните си граници от нелегални мигранти, съобщава БГНЕС. Това стана ясно след срещата на Орбан в Подгорица с черногорския министър-председател Душко Маркович. Според "Маркович все още няма причина за поставянето на бодлива тел по 25 км. граница с Албания". Той обаче благодари на Унгария за дарението за защита на държавната граница.

Хорст Зеехофер, "патриотичният" трън в петата на Меркел

"Балканският маршрут" трябва да остане закрит и обещаваме помощ на Черна гора за справяне с нелегалната миграция. Когато Черна гора защитава своите граници, тя защитава и тези на Унгария, но и на целия Европейски съюз", каза от своя Виктор Орбан.

Според него "Европа продължава да прави сериозни грешки и не осъзнава, че трябва да се въздържа от поведение, което в Африка и Близкият изток, може да се разтълкува като покана".

Борисов и Орбан на едно мнение за затваряне на границите за мигранти

"ЕС изпраща двусмислени сигнали. Казва "не идвайте, но в същото време ги призовава. И като резултат на това, имате удавени хора в морето или пък заклещени хора по миграционните маршрути. Това, което правим е нечовешко и политически неразумно", каза още Орбан. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.