Посланието, датирано на 12 юни 1886-та година, е открито от австралийка, която се разхождала из дяните на остров Уедж

Писмо в бутилка, окачествено като едно от най-старите известни послания от този тип в света и намерено в Австралия 132 години след като е хвърлено в Индийския океан през борда на германски плавателен съд, беше предадено от откривателката си на музей в Хамбург, Германия, предаде ДПА, цитирана от БТА. 

Намериха писмо в бутилка на 132 г. (ВИДЕО+СНИМКИ)

На писмото в бутилка, наполовина заровено в пясъка, се натъква Тоня Илман, докато в края на януари се разхожда из дюните на остров Уедж, на около 180 километра северно от град Пърт, щата Западна Австралия. 

В Австралия намериха писмо в бутилка на 132 години

Бледият ръкопис разкрива, че писмото, написано на немски, датира от 12 юни 1886 г. На обратната му страна е указано който го намери, да запише часа и мястото и да го предаде на Германската военноморска обсерватория в Хамбург или на най-близкото германско консулство. 
Посланието в бутилка от джин е хвърлено през борда на плавателния съд "Паула" като част от 69-годишен експеримент на Германската военноморска обсерватория за по-добро разбиране на океанските течения и търсене на по-бързи и ефикасни корабни маршрути, припомня агенцията. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.