Темите и гостите в сутрешния блок в сряда от 7.00 ч. по NOVA

"Здравей, България" в сряда разглежда темата: Смъртен случай след раждане в плевенската болница. Родителите на починало новородено разказват пред NOVA. Коментар в студиото на Мирослав Ненков и Мария Петрова. В предаването ще видите още:

На живо от Неделино: жители на родопския град са пред евакуация заради свлачище. 

Спира ли оградата между България и Румъния дивите прасета, пренасящи болести? Как вълчата урина може да предотврати заразяването с африканска чума по животните? 

Още една европейска държава забрани телефоните в училище. Зависими ли са българските деца от мобилните устройства? Отговорът от Асен Александров, директор на 51-во училище в София и психологът Ина Антонова.

Хакери блокираха профилите на популярни личности в България и поискаха пари, за да ги освободят.

Последно сбогом: Жителите на Созопол изпращат Божидар Димитров. На живо от морския бряг.  

Българин е на път да влезе в книгата на Гинес. Срещаме ви с Иван Димов, който обикаля световните океани с лодка и събира пластмасови отпадъци. 

Коментирайте темите на Facebook страницата на предаването, а отговорите на въпросите ще научите само в "Здравей, България" в сряда, 1 август, от 7.00 ч. по NOVA. Дискусиите, коментарите и новините в "Здравей, България" можете да слушате и по Радио NOVA NEWS в София, Велико Търново и Кюстендил.

Редактор: Elena Mehandzhiyska