Историята на Луис - българин по произход, испанец по душа и съдба

Да се завърнеш в България 18 години, след като си я напуснал. Това е историята на едно вече пораснало момче. Българче по произход, испанец по душа и съдба. Луис е осиновен на годинка от испанско семейство, а днес вече пълнолетен се завръща за първи път в родината си.

Луис е сбъднатата мечта на Пабло и Кармен, които не са могли да станат родители по естествен път. Приятелка ги свързва с адвокат в България и така започва процедурата по осиновяване.

40 ГОДИНИ ПО-КЪСНО: Две сестри се откриха след репортаж на NOVA (ВИДЕО)

Година след началото на процедурата по осиновяване Пабло и Кармен вече са родители.  Те осиновяват Луис през 2001 г. Първата им среща с детето е в дома. След това дошла и втората среща, за да може бъдещите родители да вземат детето си в Испания. Адаптирал се бързо, а истината за живота си разбрал още като малък.

С течение на времето му разказали и откъде е, а той казал, че никога не е изпитвал сантимент към България, но откакто разбрал, че е осиновен, знаел, че ще се върне… На екскурзия, от любопитство.

ПОСЛЕДЕН ШАНС ЗА ЖИВОТ: Онкоболна търси биологичните си родители

Така 17 години след осиновяването родителите решили да сбъднат мечтата на детето си и да го заведат там, където се е родил. Луис бил готов да опознае света, но не и да се върне към миналото. Никога не питал и за българското си име, за биологичните създатели, за дома, в който е живял. Не пожелал да отиде до него и сега, докато е в България.

Независимо дали ще се върне, или не, Луис казва, че България не му е взела, а му е дала шанса да живее там, където е сега. Точно с тези родители и точно на това място.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.