Гласувайте за своя фаворит сред новите шест филма на сайта на кампанията https://greatmonday.bg/

Истинско екшън преживяване предлага осмата седмица от шестия сезон на "Великият понеделник" по KINO NOVA. Предателство, отмъщение, заплахи, борба за бъдещето на човечеството и унищожително бедствие са само част от сюжетните линии и емоции, между които зрителите могат да изберат своя фаворит. 

"Единакът" е първото предложение в осмата седмица на "Великият понеделник". След като партньорът му Том Лоун и семейството му са убити от прословутия и неуловим престъпник Роуг, агентът от ФБР Джак Кроуфорд става обсебен от мисълта за отмъщение, докато светът му се превръща във водовъртеж от вина и предателства. В крайна сметка Роуг се появява, за да уреди собствените си сметки, като предизвиква кървава война между враждуващите азиатски мафиотски босове Чан от Триад и Широ от Якудза. Когато Джак и Роуг най-накрая се изправят лице в лице един срещу друг, истината за миналото им излиза наяве.

В лентата "Непобедимите" холивудските звезди Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Брус Уилис, Арнолд Шварценегер, Долф Лундгрен са сред най-добрите наемници в света, които се отправят на мисия. Първоначално тяхната задача да свалят диктатор на малка южноамериканска държава изглежда рутинна. Скоро обаче те откриват, че са попаднали в мрежа от измами и предателства. След като мисията е осуетена, наемниците трябва да се преборят с още по-голямо предизвикателство, което заплашва да ги унищожи.

"Две димящи дула" изстрелва Гай Ричи сред световния кино елит и превръща Вини Джоунс и Джейсън Стейтъм в звезди, а тази седмица има и възможността да се превърне в любимец на зрителите на KINO NOVA. Филмът разказва историята на мошеника Еди, който залага на карти всичките си спестявания и парите на своите съквартиранти. Но играта се оказва нагласена и Еди губи, оставайки длъжник на домакина Хари. Заедно с приятелите си той решава да обере своите съседи - главорези и в крайна сметка всичко се обърква до крайност...

Четвъртата лента, за която киноманите могат да гласуват в осмата седмица на "Великият понеделник", е "Корумпиран град". Филмът разказва историята на бившия полицай и настоящ частен детектив Били Тагърт (Марк Уолбърг), който е нает от кмета на Ню Йорк – Николас Хостетлър (Ръсел Кроу) да открие дали младата му съпруга Катлийн (Катрин Зита-Джоунс) му изневерява. По всичко изглежда, че това е поредният успешен случай за упорития детектив, но ситуацията коренно се променя, когато любовника на кметската съпруга е намерен мъртъв, само един ден след като изневярата е била разобличена...

Звездите Кит Харингтън и Кери-Ан Мос се впускат в изпепеляваща любовна афера на фона на едно от най-големите бедствия в човешката история в историческия екшън "Помпей". Той разказва историята на Мило (Кит Харингтън) – роб, превърнал се в гладиатор, който се впуска в надпревара с времето, за да спаси своята любима, заставена да се омъжи за корумпиран римски сенатор. Докато могъщият вулкан Везувий бълва огън и пепел, а Помпей потъва в разруха, Мило и Аврелия се борят за свободата и любовта си.

Мат Деймън влиза в епичен сблъсък както за бъдещето на човечеството, така и за вота на зрителите във фантастичния екшън-трилър "Елизиум". Филмът пренася в 2154 г., когато съществуват две класи. Едната е на много богатите и живеят на космическата станция Елизиум, а останалите са принудени да обитават пренаселената и съсипана Земя. Единственият шанс за равенство между тези два свята е Макс (Мат Деймън) - обикновен човек, който отчаяно се опитва да стигне до Елизиум. Залагайки живота си на карта, той неохотно се впуска в опасна мисия, която го изправя срещу министъра по сигурността на Елизиум - Делакорт (Джоди Фостър) и въоръжените сили, които тя командва. 

Феновете на качественото кино могат да изберат своя фаворит от изброените ленти на сайта на "Великият понеделник", а филмът, събрал най-много гласове, ще бъде излъчен следващия понеделник, 20 август, в 21.00 ч. по KINO NOVA. Всяка седмица двама от всички гласували ще получават страхотен брандиран подарък.  На финала на емблематичната за  KINO NOVA кампания, в която властва зрителят, също има изненади. За да бъде всичко 6, големите награди също ще са 6 – всички, които са гласували всяка седмица в продължение на "Великият понеделник", имат шанс да спечелят специален, брандиран и персонализиран режисьорски стол.

Следете "Великият понеделник" в ефира на по KINO NOVA.

"Великият понеделник" дава възможност на феновете да избират заглавието, което да гледат всеки понеделник от 21.00 ч. по KINO NOVA. През лятото на 2013 г. властта за първи път бе дадена в ръцете на зрителите, а първият сезон на кампанията бе отличен с бронзова награда Effie в категорията "Медийна реклама".