Причината е казусът с "Олимпик" и сривът в Търговския регистъра

БСП поиска извънредно заседание на парламента през следващата седмица. Причината е казусът с "Олимпик" и сривът в Търговския регистъра. 

Анулират всички застраховки „Гражданска отговорност” към „Олимпик”

От левицата настояват парламентът да реши държавата да поеме загубите на близо 270 хил. души с "Гражданска отговорност" от фалиралото кипърско дружество "Олимпик".

Червената опозиция настоява и за изслушване на премиера бойко борисов заради кризата с търговския регистър.

Директорът на Агенцията по вписванията: Няма изгубена информация

Социалистите поискаха и оставката на вътрешния министър Валентин Радев заради обществена поръчка за 1,5 милиона лева. За да бъде свикано извънредно заседание на парламента, от БСП трябва да внесат 48 депутатски подписа, а в парламентарната група има 79 народни представители.

Борисов: Не съм доволен от шефката на Търговския регистър

"Държавата да плати чрез обезпечителния си фонд при несъстоятелност на застрахователните дружества. Да върне парите на хората - тези над 200 хиляди души, които са засегнати. Да влезе в техните права и вече държавата България да води делата с кипърското застрахователно дружество. Искаме да дойде министърът на финансите да го обсъдим. И ако е наложително, да направим законодателни промени, така че да гарантираме, че тези хора ще си получат обратно парите", коментира Корнелия Нинова, председател на БСП.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес