Причината е казусът с "Олимпик" и сривът в Търговския регистъра

БСП поиска извънредно заседание на парламента през следващата седмица. Причината е казусът с "Олимпик" и сривът в Търговския регистъра. 

Анулират всички застраховки „Гражданска отговорност” към „Олимпик”

От левицата настояват парламентът да реши държавата да поеме загубите на близо 270 хил. души с "Гражданска отговорност" от фалиралото кипърско дружество "Олимпик".

Червената опозиция настоява и за изслушване на премиера бойко борисов заради кризата с търговския регистър.

Директорът на Агенцията по вписванията: Няма изгубена информация

Социалистите поискаха и оставката на вътрешния министър Валентин Радев заради обществена поръчка за 1,5 милиона лева. За да бъде свикано извънредно заседание на парламента, от БСП трябва да внесат 48 депутатски подписа, а в парламентарната група има 79 народни представители.

Борисов: Не съм доволен от шефката на Търговския регистър

"Държавата да плати чрез обезпечителния си фонд при несъстоятелност на застрахователните дружества. Да върне парите на хората - тези над 200 хиляди души, които са засегнати. Да влезе в техните права и вече държавата България да води делата с кипърското застрахователно дружество. Искаме да дойде министърът на финансите да го обсъдим. И ако е наложително, да направим законодателни промени, така че да гарантираме, че тези хора ще си получат обратно парите", коментира Корнелия Нинова, председател на БСП.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.