В социалните мрежи последва вълна от възмущение на редица граждани

Група туристи предизвикаха гнева на жителите на Рим. В мрежата бяха разпространени кадри как младежи се къпят голи във фонтана пред Олтара на родината, известен още като Виториано.

Какво се случва с монетите от фонтана "Ди Треви"? (ВИДЕО)

Той е една от най-емблематичните забележителности в града, посещаван от милиони туристи всяка година, пише Руптли. Фонтанът е построен в чест на Виктор Емануил Савойски между 1885 и 1911 г.

Градската управа на Рим ще прибира монетите от фонтана "Ди Треви"

Сцената, която се разиграла в неделя, бе заснета с телефони и разпространена в интернет. На видеото се вижда как първоначално туристите влизат във водата по боксерки. След това обаче решават да ги свалят, за да си направят голи снимки.

От полицията съобщиха, че са се опитали да установят самоличността им. Властите разпратиха кадрите до много посолства с надеждата младежите да бъдат разпознати.

Защо водата на фонтана "Ди Треви" почервеня (ВИДЕО)

В социалните мрежи последва вълна от възмущение на редица граждани. Според очевидци те говорели на английски помежду си. Някои дори призоваха да се забрани в Рим да идват туристи.

Над фонтана е Вечният огън на незнайния войн, на който властите поднасят винаги венци по време на национални празници. Това е монументът, символ на италианското Възраждане, на Обединението на Италия и на Рим като столица на Италия.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.