Машината скъса електропровод и остави без ток част от града

Възстановено е електрозахранването в град Стамболийски, което беше прекъснато във вторник вечерта след инцидент с военен хеликоптер.

Инцидент с военен хеликоптер край Стамболийски

Данните от чертната кутия на "Кугър"-а трябва да дадат информация за причините за авиоинцидента. Според военното министерство пилотите са реагирали адекватно и са предотвратили по-тежък инцидент.

При изпълнение на тренировъчен полет машината е скъсала електропровод. За щастие не е имало жертви и тежки материални щети. Стана ясно, че при остра маневра заради ято птици летателният апарат се е оплел в жиците на електропровода.

Военна полиция вече разследва причините за инцидента.

"Квартал на Стамболийски за около час и нещо остана без ток, вследствие на аварията. Скъсани бяха три жици. Колегите успяха много бързо да възстановят електрозахранването. Електропроводът в момента е изключен. Той ще бъде пуснат в близките дни”, обясни в „Здравей, България” Петър Костадинов от EVN.

„От повече от година съм подавал жалби до EVN за проблема с птичите ята. Проблемът беше решен, бяха закачени специални устройства, които прогонват птиците”, заяви кметът на Стамболийски Георги Мараджиев.

Това е вторият инцидент с военна машина за тази година. През юни месец двама военнослужещи загинаха, а един беше ранен, при катастрофа с Ми-17. Като причина за инцидента беше посочена недостатъчната летателна подготовка. 

Гледайте повече във видеото. 

Репортери: Василена Гръбчева, Габриела Андреева

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.