Ще останат ли стотици пътници без превоз от столицата до града под тепетата и обратно?

Прекратяването на договора ни беше доста прибързано и необмислено. Извършено е под медиен натиск”. Това каза в ефира на „Здравей, България” Тихомир Асенов, собственик на автобусния превозвач, който допреди дни обслужваше линията София – Пловдив. Столичната община обаче прекрати отношенията си с компанията, след като стана ясно, че тя продава билети на цена, двойно по-висока от тази, с която „Витоша експрес” печели обществената поръчка.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ КОЛАНИ В АВТОБУСИТЕ: В колко от тях ги има?

Поискахме увеличение на цената, но такова не ни беше разрешено дори с индекса на инфлацията за миналата година, на което и по договор имаме право”, обясни Асенов. И подчерта, че тарифата за билетите скочила от малко под 7 на 14 лева, тъй като в нея се включвала и такса „обслужване”.

Във връзка с казуса в четвъртък възникна напрежение на автогарата в Пловдив. Пътници останаха без превоз до София, след като договорът на "Витоша експрес" е бил прекратен. Оказа се обаче, че контрактът не е в сила от един месец и така, в последните 30 дни, фирмата е превозила хиляди хора по маршрута напълно незаконно. От компанията пък твърдят, че все още са в предизвестие и возят легално. 

Автобусни превозвачи заплашват с протест

Скоро по маршрута София - Пловдив и обратно пътниците ще се движат с автобусите на фирма „Бус Перник" за 8.80 лева.

Още по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.