Пътните полицаи се оплаквали, че няма безжична връзка или снимките са с лошо качество

Проблеми с новите камери на КАТ. Само за няколко месеца 20 от общо 28 камери, така наречените триножници, са имали проблем. Пътните полицаи се оплаквали, че няма безжична връзка или снимките са с лошо качество. Въпреки проблемите, именно тези камери засичали най-много нарушения. А от Пътна полиция са поръчали нови 56 именно от този модел.

Снимат ли камерите и има ли наистина проблем със засичането на нарушителите – Пътна полиция с демонстрация край Благоевград.

След изнесените проблемни данни в София, в Благоевград шефът на пътните полицаи успокои, че камерите работят перфектно, въпреки че се наложило няколко да бъдат ремонтирани. От полицията не обявиха какви точно дефекти са дали новите камери, бяха категорични обаче, че повредите не са довели до незаслужени глоби за шофьорите.

Акция „Скорост” продължава: КАТ на лов за нарушители (ВИДЕО)

„По никакъв начин не са ощетявали шофьорите”, заяви комисар Росен Рабчев от Пътна полиция.

От КАТ признаха, че невинаги камерите разчитат правилно регистрационните номера. Понякога се налагат и корекции. 

„Това все пак е техника. Знаете, че не всички номера са чисти, когато има такива недобре разпознати, полицейският инспектор преглежда и ако има корекция, ги коригира, което не е проблем”, заяви комисар Рабчев.

От март досега 28-те триноги камери са хванали 100 000  нарушения. За сравнение: останалите 148 камери в страната са заснели 190 000 нарушители.

„Което еднозначно показва, че са ефективни и работят много добре”, заяви комисар Рабчев.

Сега от КАТ чакат и нови камери за борбата с високата скорост на пътя. 

Репортер: Антон Чавдаров 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.