Според Светия Синод те са противоречиви

На среща в Народното събрание председателите на парламентарните групи на ГЕРБ и ДПС Цветан Цветанов и Мустафа Карадайъ обсъдиха превърналите се в спорни промени в Закона за вероизповеданията.

По повод готвените промени на сайта на Светия Синод бе публикувана позиция, според която те са противоречиви и не са обсъждани предварително със Синода.

ВМРО готви нов закон за вероизповеданията (ВИДЕО)

„Във вчерашния дебат в Правната комисия Йордан Цонев от ДПС е дал някои разяснения, които са успокоили Светия Синов и смятам, че няма да има проблеми“, обясни Цветанов след срещата.

Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ има чисто технически и редакционни притеснения относно законопроекта, който е подписан от председателите на парламентарните групи на ГЕРБ, БСП и ДПС.

„В този законопроект притеснителни моменти няма. Критиките, които ги чуваме от Светия Синод, ние внимателно ще ги изслушаме. Ще се съобразим с основателните критики, които се отправят от изповеданията“, подчерта той.

Припомняме, че вчера от Светия Синод изпратиха становище, в което изразяват мнение, че готвените промени в Закона за вероизповеданията са противоречиви.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.