Остранената фирма няма да обжалва решението, но не приема обвиненията на Столична общината

Пореден спор за ремонт в София. Общината сменя „на пожар” фирмата, която поставя нови острови на бул. "Константин Величков". Сегашният изпълнител - обединение "Амфисия", ще бъде отстранен и глобен заради некачествени материали, а проектът ще бъде довършен от общинската "Софинвест". Според отстранената фирма обаче вината не е у тях.

Общината отстранява фирмата, която работи на бул. „Константин Величков"

“Фирмата е отстранена заради неспазване на срока, който беше възложен преди 4 месеца.  Закъснението на изпълнение е 2 месеца. Има и констатация за нарушение в асфалтовата настилка, която беше установена с лабораторно изследване“, заяви директорът на дирекция „Транспортна инфраструктура” към Столичната община Даниел Евлогиев.

Той каза още, че глобата, която ще понесе фирмата, все още се изчислява.

РЕМОНТЪТ НА „ГРАФ ИГНАТИЕВ”: Изпратиха сигнал за нередности до ОЛАФ (ВИДЕО)

„Смятам, че ние работим един много тежък обект и си свършихме работата добре. За съжаление, в последния етап - на асфалтирането, имаме съществени пропуски. Ако затова трябва да понесем съотетните санкции, ще ги понесем. Трябва да се допълни, че работим в пълен унисон с кмета на София”, коментира представителят на ДЗЗД "Амфисия" Захари Йорданов. Той допълни, че всъщност фирмата е научила за решението на общината от медиите.

Продължават ремонтните дейности по "Граф Игнатиев" в София (ВИДЕО)

“По предварителни данни ремонтът трябваше да струва около 1,2 млн. Благодарение на общите ни усилия намаляваме стойността на ремонтите поне с 40%. Освен това, написахме 11 писма по много важни въпроси, но отговори не получихме. Контролът от общината по време на ремонтните дейности не беше достатъчен“, каза още Йорданов.

Според директора на „Транспортна инфраструктура” обаче отговори е имало. Представителят на фирма "Амфисия" заяви, че няма да обжалва решението на Столичната община. 

Очаква се до края на годината проектът да бъде готов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.