При опит да изпълнят служебните си задължения органите на реда биват атакувани

Само за седмица бяха извършени две нападения над полицаи в ромски махали - в Гълъбово и в Сливен. При опит да изпълнят служебните си задължения органите на реда биват атакувани. При последния случай в Гълъбово един от полицаите се озова в болница след проверка по сигнал за силна музика. 

Възможно ли е агресията в Гълъбово да ескалира отново? (ВИДЕО)

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов е категоричен, че когато униформените се отзовават на сигнали от този тип, задължително трябва да са оборудвани, за да могат да се реагират адекватно.

Ръководството на МВР заяви, че хората трябва да разберат, че полицейските разпореждания се изпълняват без да се оказва съпротива.

Франция готви сурови мерки след насилието срещу полицаи

“За нас такива случаи са почти ежедневие. Не крием, че за това вина, може би, има и МВР. Ако използваме сила, организации, които защитават извършителите, започват да ни обвиняват. Вижда се толериране на тази общност и от това страдаме всички“, заяви в ефира на “Здравей, България“ заместник-председателят на Синдикалната организация на служителите в МВР Илия Кузманов. Той допълни, че за да се стигне до самозащита от страна на униформените, значи някой не се е подчинил на органите на реда.

Нападение над полицаи в Гълъбово, петима са арестувани (ВИДЕО)

“Факт е, че политиците флиртуват с ромската общност и създават предпоставки те да се чувстват ненаказуеми. Младен Маринов обаче веднага взе отношение по случая. Той повдигна и темата за оборудването на полицаите. Нашата екипировка не е такава, че да запази служителите“, коментира още Кузманов. Според него органите на реда, които обслужват ромските махали, са добре подготвени професионалисти. 

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.