Членове на групата Upyr ще дарат парите събрани от фестивала Boro Fest

Кризисният център на фондация “Надежда за малките“ е място пълно с много любов. В къщите на социалната организация се отглеждат изоставени бебета от родителите им. За тях се грижат 6 жени денонощно. Вместо тях, сега за малките бебчета отговарят рок музиканти.

НАДЕЖДА ЗА МАЛКИТЕ: Какво се случва с изоставените деца у нас?

“Организираме Boro Fest 2018 г. в памет на Боро Бродник, вокалът на Upyr и Melekh. Той ще се проведе от 18:00 ч. в Mixtape 5. Целта е да си спомним за него. Идеята е това да бъде ежегодно“, казаха в ефира на “Събуди се“ членовете на групата Upyr.

Желанието на организаторите е да обвържат събитието и с благотворителна кауза. Те ще дадат приходите от билетите на фондацията. Музикантите смятат, че именно бебета имат най-голяма нужда от помощ, защото стартират своя земен път. Рок изпълнителите споделиха още, че идеята им е всяка година да помагат на подобни домове за деца.

Клип с пияни жени, разнасящи голо бебе по улиците на София, възмути мрежата (ВИДЕО)

“Когато едно дете попадне в риск, ние го настаняваме в този център. Половината от бюджета се набавя от благотворителни каузи, като този концерт. Над 110 бебета са минали през нас. Всички вече са настанени в семейства. Хората могат да ни помогнат, като станат наши дарители или доброволци“, каза основателят на фондацията Петромир Кънчев.

Повече информация за фондация “Надежда за малките“ може да намеритена сайта hope.bg.

Още гледайте във видеото 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.