Футболната легенда говори за плюсовете и минусите в живота си

Легендата на българския футбол Христо Стоичков заяви за "Плюс-Минус. Коментарът след новините", че е трудно да се изкачиш до върха, но е още по-трудно да се задържиш на него. Най-лесно е да паднеш, добави футболистът.

"Първата пречка в живота ми беше, когато се появиха хора, които ми казаха, че няма да играя футбол, защото не ставам. Те се опитаха да убият детската ми мечта. Ако не бях станал футболист, може би щях да съм лекоатлет", каза Стоичков.

По думи на футболиста в напрегнати ситуации няма място за притеснение. Той заяви, че винаги е бил уверен, защото зад него стои цял отбор, който разчита на него. 

"Това е дълг, който аз трябва да изпълня. Трябва да бъда максимално концентриран, за да бъде възнаграден трудът на моите колеги", каза още Камата.

Според него обстановката в страната не може да се сравнява с тази, която е била преди години. По неговите думи тогава се наблюдава огромен успех в цялата спортна сфера, а не само във футбола, благодарение на реда и дисциплината.

"Сега нямаме стратегия за бъдещето", на мнение е Стоичков.

Христо Стоичков представи биографичната си книга

"Имам вина, че не успях да класирам отбора за световно първенство. Тогава реших, че е време да затворя тази страница и да се оттегля", заяви футболната легенда.

Според него е грешно българските футболисти да бъдат сравнявани, особено когато става въпрос за личности, които са символи на България.

Цялото интервю вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.