Спасителните служби продължават да разчистват отломките

Осем души са в неизвестност след срутването на две сгради във френския град Марсилия. Засега няма официално потвърдени жертви и властите съобщиха единствено за двама леко пострадали. 

Едно тяло е намерено в развалините на двете сгради, които рухнаха вчера във френския град Марсилия, съобщи френският вътрешен министър Кристоф Кастанер, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Спасителите търсят още осем души, за които има опасения, че са погребани под останките от сградите, каза прокурорът на Марсилия Ксавие Тарабьо. Той уточни, че няма загинали сред намиралите се до рухналите сгради хора, предаде ТАСС. 

Двете сгради в един от централните квартали на Марсилия рухнаха в понеделник сутринта, а по-късно се срути и съседна трета сграда. Стотици спасители продължиха и през нощта издирване на затрупани под отломките. Засега не са открити оцелели. Вътрешният министър Кристоф Кастанер обяви, че в неизвестност са 8 от живущите в едната сграда, както и двама минувачи, заснети да минават в момента на срутването от охранителна видеокамера.

Вчера сутринта двете сгради, разположени в един от централните квартали на Марсилия, рухнаха. По предварителни данни в момента на инцидента в една от тях може би е имало 12 души. Живущите в другата сграда вече са били разселени, но не се изключва в нея да е имало бездомници. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.