Учителите са поставили задача на децата да си изберат доброволческа инициатива, в която да участват

Ученици от София ще помагат на възрастни хора в обезлюдените села. 

„Ние сме деца от столицата. Всичко, което поискаме, ни е предоставяно почти на секундата. Затова се замислихме дали всички хора са облагодетелствани като нас?”. С тези думи два класа от столичната гимназия „Проф. Иван Апостолов” се обърнаха към всички граждани. Децата са решили да тръгнат из обезлюдените села на България и да помагат на възрастните хора.  Учениците участват в проекта „Добротворци по душа”.

В ИМЕТО НА ЖИВОТА: 14 онкоболни рисуват усмивки

„Ние се замислихме колко облагодетелствани сме в града. Всъщност не всички живеят така. Има такива, които дори нямат какво да ядат. Искаме да сме като мост между хората от града и селото. Има хора, които имат възможност да направят дарение, но всъщност нямат време да отидат до дадено населено място и да помогнат”, споделиха участници от инициативата. Те допълниха още, че идеята за каузата им идва от техния класен ръководител.

Известни българи продават лични вещи в помощ на болни деца (ВИДЕО)

„Идеята се роди още в началото на учебната година, когато обсъждахме миналогодишните благотворителни инициативи. Правили сме благотворителни базари за събиране на пари за хора в нужда. Решихме, че би било по-ценно, ако учениците не само даряват парични средства, а се превърнат в доброволци”, каза в ефира на „Здравей, България” преподавателят по философия г-жа Грозданова. Тя допълни още, че на учениците им е поставена задължителната задача да си изберат една доброволческа инициатива, в която да вложат средства, време и усилия заедно.

Повече за проекта научете ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.